pátek 23. srpna 2013

Britská invaze

V poslední době, mi nějak chybí Londýn. Možná je to taky tím, že tam na 6 týdnu odjela druhá část mé duše.. takže jsem si řekla, že když do Londýna nakonec nejedu jak jsem měla původně v plánu někdy v březnu, tak se můžu alespoň na Londýn dívat. V poslední době, jsem viděla staré dobré filmy, které mě vždycky potěší, ale také jsem viděla pár nových. 

 Pokud tedy patříte jako já mezi milovníky Anglie a všeho britského, tak čtete dál.

1. Johnny English - tento film u kritiky nesklidil moc velké ovace, a ani hodnititelé na čsfd ho nehodnotí nijak závratně dobře, já jsem si už, ale zvykla na to, že filmy, které se ostatním moc nelíbí já zbožňuji. Tedy Johnny English má všechno co potřebuji, abych se dobře bavila, šiří vtipem, dělá všechno v dobrém úmyslu, avšak nikdy se mu to nepovede, takže pak vznikají vtipné situace, které mě zaručeně vždycky pobaví. 

2. Lara Croft-Tomb Raider - Lara patří mezi moje oblíbené filmy, hlavně díky Angelině, protože ta je tam skvělá(jako ostatně ve všech filmech kde hraje), závidím jí tak velké sídlo 89 pokojů, to už je teda velkej barák. Závidím jí všechna ta krásná britská auta... a samozřejmě i zde najdeme skvělé hlášky. Samozřejmě nemůžu opomenout málo známeho Daniela Craiga. :)

3. Když už jsem psala o Craigovi, tak jsem musím napsat poslední bondovku Skyfall, naprosto mě totiž dostala, samozřejmě mám ráda hodně bondovek, ale podle mého je tato jedna z nejlepších a pak ještě Casino Royal, protože se částečně točilo v česku a musíme být trošku patriot, ikdyž ono to u nás moc nejde... ale to je jiná kapitola!
Popojedem dalším filmem na mém seznamu je Na dotek tento film je jak to jednou nazvala moje spolužačka "milostná romance pro dospělé". Když jsem ten film viděla poprvé tak se mi vůbec nelíbil, je takový zvláštní, lidé se do sebe zamilovávají a pak si ubližují  a pak si zase odpouštějí, prostě život... V hlavních rolích, kromě pohledů na Londýn, londýnské akvarium zde hrají Julia Roberts, Jude Law, Natalia Portman a Clive Owen. 

K dalším filmům, které se odehrávají v Londýně patří určitě Match point od Woodyho Allena. Woody mě totiž nikdy nepřestane přikvapovat. Samozřejmě i tento film je svým způsobem romantický, můž se zamiluje do pohledné dívky, která patří tak říkajíc ke smetánce británie, pak ale narazí na Nolu, která zde hraje mladou dívku, která touží se stát herečkou. Tedy zde nastává dilema, protože pro zachování si vysokého postavení si vezme bohatou dívku, ale tajně chodí za Nolou, vše se zkomplikuje, když Nola otěhotní a nechce jít už po několikáté na potrat. Hlavní postava vyřeší situaci podobně jako Raskolnikov ve Zločinu a trestu od Dostojevského.
 Dalším filmem, taktéž od Woodyho je Scoop v českém překladu Sólokapr, který jsem viděla teprve včera, a musím napsat, že mě tento film nadchl, je pravda, že scénář tohoto filmu je prostý a dá se odhadnout co se bude v dalších minutách dít, ale naprosto mě dostala ta scéna jak se Woody snaží zamapatovat číselnou kombinaci k zamčeným dveřím,a udělá si na to pomůcku, která však vůbec nefunguje :D 16 stíhaček, 21 stříkaček a 12 trpaslíků. :D I v tomto filmu hraje Scarlett Johansson.
V nedávné době jsem také viděla film Love and other disasters, který je příjemným oddechovým filmem, je zábavný a jsou tam krásné záběry na Londýn a to je v mém případě nejdůležitější. V tomto filmu mě zaujala teorie, že vztah se jdá přirovnat k prdění. Na začátku vztahu, oba dva předstírají, že žádné prdění neexistuje, postupem času, jak jsou si dva lidé bližší se prdění stává součastí našich životů, na začátku to může být vtipné a může to odlehčit něktéré trapné a nejisté situace, ale později po tom co se dva lidé vezmou tak zjistí, že prdění je něco odporného a hnusného.
 Filmů které jsou natáčené v Londýně je mnoho proto je sem pouze už vypíšu ty, které mám ráda: Wimbledon, Past na rodiče, Sherlock Holmes, Sweeny Todd-Krvavý holič z Fleed Street, Prázdniny, Notting Hill, RocknRolla- zde si zahrál i Karel Roden, Po krk v extázi další film s Craigem. To bude asi všechno na co jsem si teďka vzpoměla. 

A jaké jsou vaše oblíbené filmy?






Žádné komentáře:

Okomentovat