úterý 12. května 2015

Úterky francouzského filmu - Partir/Rozchod

Je úterý a s ním je tu i nový tip na francouzský film.  Tím dnešním bude film Partir jak už napovídá  název dnešního příspěvku.

zdroj. ČSFD
Většinou když se dívám na nějaký francouzský film, tak si vybírám převážně komedie, pro tentokrát jsem sákla po dramatu, které jsem měla ve své filmotéce už dlouho. V hlavních rolích můžete vidět Kristin Scott-Thomas, která mě překvapila, protože i když je angličanka, tak hraje v mnoho francouzských filmech. Z dalších herců můžu jmenovat Yvana Attala a Sérge Lópeze.


Úplně na začátku filmu, než se začne odehrávat celý děj filmu, zazní výstřel ze zbraně, a dále se film odehrává 6 měsíců před touto událostí. A o čem tedy film pojednává?
Je to příběh o tom, jak se Susanne žena v domácnosti, chce vrátit zpátky do práce fyzioterapeutky. Akorát se nešťastnou náhodou, zamiluje do dělníka, který u nich opravuje nějakou stáj.

Nejdřív se scházejí tajně, samozřejmě, aby o tom manžel nevěděl a kdyby Susanne nebyla úpřímná a pravdomluvná a nepřiznala se, tak by na to manžel jako doktor asi těžko přišel, když je pořád v práci...

Tak tedy, ona se přizná, že spala s jiným a slíbí, že už se s Ivanem tím dělníkem nikdy neuvidí, samozřejmě to nevydrží a jde za ním... Jenže to už, řekne manželovi, že se chce rozvést.  Manžel na to reaguje samozřejmě jak jinak než rozlobeně a žárlivě a zablokuje jí všechny kreditky a přístup k účtu.A aby toho nebylo málo, tak příjde i o místo v nemocnici, kde dělala fyzioterapeutku. Nakonec je na tom finančně tak špatně, že nemá ani na to, aby zaplatila benzín a musí prodat svoje hodinky Cartier pouze za 120 euro, aby měla aspoň na ten benzín...

Film končí dost smutně, v rámci toho, že neměla peníze, i když pracovala se svým milencem co to šlo, musela se ze zoufalství v noci, když manžel nebyl doma, protože odjel na služební cestu vloupat do svého domu, a ukradla tam všechny obrazy. Problém nastal, když je chtěla prodat,  ji i milence zadržela policie. Aby uchránila milence před vězením, tak se vrací k manželovi, se kterým je, ale neštastná. A pak zazní ten počáteční výstřel. Kdo koho nakonec zabil se dozvíte až ve filmu. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat